Відділ освіти Кагарлицької міської ради

ЗБЕРЕЖЕМО сільську ШКОЛУ – ЗБЕРЕЖЕМО українське СЕЛО! ЗБЕРЕЖЕМО українське СЕЛО – ЗБЕРЕЖЕМО УКРАЇНУ!

  Дві творчі групи учнів Черняхівської ЗОШ узяли участь у другому Всеукраїнському конкурсі створення вебсайтів «Літературна візитка краю».

 Девіз Конкурсу: «Ми не тільки любимо, знаємо та вивчаємо рідний край, а й охоче розповідаємо про нього усьому світові!» На розгляд журі було представлено 220 проєктів!

 Сайт «МиколаКагарлицький» https://sites.google.com/view/kagarlytsky/ підготували восьмикласниці Анна Доброріз і Валерія Духно, девятикласники Олександр Безвербний та Яна Юшко. Керівник проєкту – учитель-словесник Віра Березюк. Команду нагороджено дипломом за верхній щабель та екскурсією за маршрутом Чигирин – Суботів – Холодний Яр.   Сайт «Андрій Малишко» https://sites.google.com/view/malyshko/ створили Вікторія Ярова (8 клас), Ольга Глушак і Марія Мітленко (10 клас), Катерина Осадча (11 клас) під керівництвом учителя-словесника Ірини Почерніної. Команду відзначено в одній із номінацій.

Одним із партнерів Конкурсу є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна». Вражений тим, що з однієї сільської школи представлено два ґрунтовні патріотичні проєкти, Микола Володимирович 23 липня відвідав стародавній Черняхів, зустрівся з учнями, батьками та педагогами, провів просвітницький та олімпійський уроки в Черняхівській школі, презентував просвітницькі проєкти: «7 чудес України», «Класика української літератури: живі голоси», «Рідна країна – безпечна країна», «Твій Шевченко» і передав світоглядні подарунки від «Рідної країни», літературу від проєкту «Українська книга», спортивні подарунки й інвентар від НОК та «Sportmaster»!

Микола Томенко відвідав шкільний музей Миколи Кагарлицького, з яким зустрічався, має книги з автографами письменника-подвижника. Поважний гість зробив запис у Книзі відгуків музею: «Добра, успіхів і перемог колективу знаменитого села Черняхів та активної патріотичної школи! Нехай щастить!»

На запрошення директора школи Лариси Яренко на зустріч прибув очільник Кагарлицької ОТГ Олександр Панюта, головний редактор «Вісник Кагарличчини» Валентин Владіміров, із редакції газети «Рідне місто» – Микола Семенюк.

Для нашої школи це знакова зустріч, знаменна подія!

  Надія Духно 



« повернутися до списку новин