Відділ освіти Кагарлицької міської ради

Школа – територія безпеки

17 листопада  відбулося перше засідання обласної педагогічної студії з теми «Створення безпечного освітнього середовища для учасників освітнього процесу».

Координатор студії - Шевченко Антоніна - завідувачка кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», кандидат психологічних наук; керівники - Горбач Ірина, директор Кагарлицької ЗОШ № 2 ім. В.П.Дашенка, заступник директора Кагарлицької ЗОШ № 2 Ковровська Ірина.

У роботі студії взяла участь директор комунального закладу Кагарлицької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних кадрів» Дячук Віта. З вітальним словом виступили Дячук Віта. та Горбач Ірина. Директор школи провела віртуальну екскурсію по закладу освіти. Потім відбулася презентація авторської системи досвіду на тему «Школа - територія безпеки». У своєму виступі Ірина Володимирівна акцентувала увагу на  актуальності даної теми, етапах реалізації основного завдання - створення безпечного освітнього середовища, навела приблизний перелік основних об'єктів спостереження для визначення завдань працівників школи щодо створення  безпечного освітнього середовища. Вона також зупинилась на психологічних проблемах, адаптації учнів та працівників, загострила увага на безпеці харчування учнів.

Ковровська Ірина ознайомила учасників студії з досвідом роботи в умовах адаптивного карантину. Вона показала, як можна адаптувати санітарний регламент до карантинних умов, навела приклади додаткових обов'язків працівників школи на період роботи в умовах адаптивного карантину, познайомила із найважливішими нормативами щодо регламенту роботи, норм провітрювання тощо.

На початку роботи студії учасникам було запропоновано записати свої очікування, в кінці вони інформували про свої враження від заняття. Родзинкою заходу було створення сесійних залів онлайн, поділ учасників на групи для обговорення проблеми попередження та розв'язання конфліктів.

Мудрі і професійні  пропозиції учасників обговорення були узагальнені керівниками студії та доповнені порадами вчених, психологів.

 

Директор Кагарлицької ЗОШ І – ІІІ ст. № 2 імені В.П. Дашенка Ірина Горбач.



« повернутися до списку новин