Відділ освіти Кагарлицької міської ради

З днем народження, місто моє!

Усі заклади освіти Кагарлицької громади активно  долучилися до відзначення 880-ї річниці з дня заснування Кагарлика.

Популярні сьогодні патріотичні флеш-моби організували другокурсники Кагарлицького ліцею №1 та вихованці гуртка "Танцювальна мозаїка" Ставівського ліцею .

У стінах ліцеїв  були організовані фестивалі  виробів  та виставки квітів і овочів «Найкраще моє місто Кагарлик», «Моє щедре місто», «Краса Кагарлика у квітах». Свою творчість презентували учні, учителі та батьки. Були представлені вироби в різних техніках: квілінг, оригамі, аплікація, плетіння гачком, роботи з деревини, вишивка та алмазна мозаїка, розкішні букети та квіткові композиції, оригінальні ідеї поробок з овочів. Учнями 11 класу Ставівського ліцею було  створено квіткове панно "Кагарлик на карті України".

Крім того, учні активно долучилися до фотоконкурсів «Історія Кагарлика у фотографіях», «Краєвиди твої, Кагарличчино» та інших.

До  святкування Дня міста також були приурочені спортивні змагання у Кагарлицьких ліцеях №1 та №3. Серед учнів  3–4 класів  - «Веселі старти», серед старшокласників були проведені змагання з волейболу та баскетболу.

У Кагарлицькому ліцеї №1 була  проведена інформаційно-пізнавальна зустріч «З днем народження, місто моє!», під час якої учні 9 класу Візьонок Анастасія та Петленко Ярослава  декламували власні вірші про Кагарличчину з присвятою «Моєму місту».

 Під час дистанційного навчання учні 6–8 класу, І курсу Кагарлицького ліцею №1 із задоволенням здійснили захопливу віртуальну подорож: згадали сторінки історії нашого міста, легенди та оповідки, побачили архітектурні пам’ятки та затишні куточки, які вражають своєю красою. 

Також ліцеїсти передавали красу рідного краю у своїх малюнках. Конкурс малюнків серед учнів 2–4 класів пройшов під назвою «Популярні домашні улюбленці мого міста»; серед учнів 5 класу, 9 класу та ІІ курсу – «Моє місто – найкраще».  Доєднатися до конкурсу малюнків мали можливість і ті ліцеїсти, які перебувають на дистанційному навчанні, розмістивши свої роботи на платформі Classroom . У Ставівському ліцеї пройшов конкурс малюнків "Мої улюблені куточки Кагарлика", а учні 5-А класу Кагарлицького ліцею №4 намалювали малюнок на асфальті «З ювілеєм, рідне місто!».

Ми шануємо всіх, завдяки кому цей день для нас став можливим, – героїв, які визволяли нашу землю вісім десятиріч тому, і тих, хто зараз стоїть на вогневих рубежах. З любов’ю й повагою у Кагарлицькому ліцеї №1 діти оформили фотогалерею захисників України під назвою «Герої Кагарличчини». На знак великої вдячності й глибокої шани до всіх визволителів  у цей день учні Кагарлицького ліцею №1 поклали квіти до меморіалу Слави в Кагарлицькому парку.

Зі щирою любов’ю до України та  вірою в Збройні сили!

Консультант Центру професійного розвитку

педагогічних працівників Наталія Візьонок



« повернутися до списку новин