Відділ освіти Кагарлицької міської ради

Новини

       

Інструктивно – методична нарада «Особливості організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти у 2022/2023 навчальному році»

Дата створення: 00:15 13.09.2022

02 вересня 2022року в режимі онлайн проведено інструктивно-методичну нараду «Особливості організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти у 2022/2023 навчальному році» для педагогічних працівників  закладів дошкільної освіти Кагарлицької громади.

29 серпня 2022 року продовжили свою роботу професійні спільноти освітян громади

Дата створення: 17:28 30.08.2022

29 серпня 2022 року продовжили свою роботу професійні спільноти освітян громади. Учителі ділилися досвідом щодо різних форм навчання в умовах воєнного стану, вивчали нормативно-правову базу освітнього процесу, знайомилися з новинками педагогічної та психологічної літератури. Усвідомлюючи всі нюанси нового навчального року, педагоги готові професійно та високо кваліфіковано надавати освітні послуги учням громади.

Освітяни Кагарличчини готуються до нового навчального року

Дата створення: 17:22 30.08.2022

26 серпня 2022 року розпочали свою роботу професійні спільноти освітян громади.

Онлайн-зустріч для керівників професійних спільнот

Дата створення: 17:19 30.08.2022

16 серпня працівниками центру професійного розвитку педагогічних працівників була проведена онлайн-зустріч  для керівників  професійних спільнот. Директор Віта Дячук презентувала нову модель роботи з освітянами громади щодо реалізації Концепції НУШ у 5-х класах. У 2022/23 навчальному році будуть функціонувати 19 спільнот для педагогів регіону.

Про надавання консультаційних послуг Центром професійного розвитку педагогічних працівників з організації навчання у 2022/2023 навчальному році

Дата створення: 17:14 30.08.2022

Центр професійного розвитку педагогічних працівників продовжує надавати консультаційні послуги з організації навчання у 2022/2023 навчальному році та сприяє проходженню курсів підвищення  кваліфікації  учителям громади, які будуть реалізовувати Концепцію «Нова українська школа» у 5 класі у КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів». На педагогів чекають суттєві зміни в освітньому процесі, вони мають опанувати нові підходи до планування уроків, диференціації, навчання та оцінювання учнів, інші інновації.

Навчання учителів

Дата створення: 16:46 30.08.2022

В кінці липня завершили онлайн навчання учителі української мови і літератури, зарубіжної літератури, які забезпечуватимуть реалізацію нового Державного стандарту базової середньої освіти в 5 класах ЗЗСО громади. Освітяни розглядали й обговорювали питання концептуальних ідей реформи базової середньої освіти: дитиноцентризм, навчання як наскрізний процес виховання, що ґрунтується на цінностях, спрямування освіти на формування й розвиток компетентності учня, досягнення результату навчання, створення сучасного безпечного та розвивального освітнього середовища. Також було проведено заняття, присвячені підготовці освітян до впровадження системи оцінювання, що включає формувальне, поточне та підсумкове, розроблення навчальних програм і календарного планування з української мови і літератури, зарубіжної літератури, використання засобів цифрових технологій для активного, компетентнісного навчання й оцінювання його результатів. Наразі тривають навчання для учителів іноземних мов, історії та фізичної культури.

Вітаємо літо!

Дата створення: 07:21 07.06.2022

1 червня - Міжнародний день захисту дітей. Цей день повинен бути щодня, адже діти- це найдорожче, що є у нас. Це наша надія, наше майбутнє, наша відрада і щастя. Хочеться захистити їх від зла і біди, прихилити до них увесь світ. Нині в Україні війна, і наші діти не мають безтурботного дитинства, вони на собі пізнають усі лиха війни. Тому краплинкою радості для наших дітей стали свята, які проходили  біля шкіл, місцевих музеїв, у парках, біля будинків культури.

Виховна робота учнів під час воєнного стану

Дата створення: 08:23 14.05.2022

Війна внесла свої корективи в освітній процес та у виховну роботу закладів освіти Кагарлицької громади. Всі заходи тепер мають проводитися онлайн. Але, заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори та класні керівники продовжують здійснювати  патріотичне, громадянське, родинне, екологічне, естетичне виховання учнів, формують навички здорового способу життя, проводять профорієнтаційну роботу.

Організація виховної роботи в закладах освіти Кагарлицької громади в умовах воєнного стану

Дата створення: 07:59 14.05.2022

10 травня 2022 року консультант центру професійного розвитку Візьонок Наталія провела онлайн нараду із заступниками директорів з виховної роботи та педагогами-організаторами з питань організації виховних заходів в закладах освіти Кагарлицької громади в умовах воєнного стану.