Відділ освіти Кагарлицької міської ради

Пишаємося нашими переможцями

В умовах збройної агресії російської федерації освітянський фронт виконує важливу місію виховання, розвитку творчих та інтелектуальних здібностей дітей, забезпечуючи їх змістовне дозвілля та можливість заглибитись у світ знань.

Таким  майданчиком, що став середовищем поєднання наукових інтересів та психологічної розрядки дітей, став ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, що відбувся у період з 21 лютого до 30 квітня 2022

За підсумками роботи журі ми раді вітати переможців II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН Кагарлицької громади. Усі наші учасники посіли почесне друге місце.

Сорока Юлія Олександрівна, учениця І курсу КЗ КМР «ОЗО «Кагарлицький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ліцей» в секції «Англійська мова» представила роботу «Англомовні написи на одязі як відображення світогляду сучасного суспільства» (наставник - Будник Альона Василівна). В ній досліджено основні аспекти та питання визначення «еволюції» написів на одязі, розкрито специфіку семантичної та тематичної класифікації написів, проаналізовано мотиви вибору висловів, досліджено сучасні тенденції використання написів на одязі.

В секції «Медицина» презентувала роботу  «Шукайте лікаря в природі» Страшко Богдана Олегівна, учениця І курсу КЗ КМР «ОЗО «Кагарлицький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа   І-ІІ ступенів – ліцей» (наставник - Бусол Людмила Віталіївна). Дослідницьку роботу присвячено вивченню використання лікарських рослин в домашніх умовах, при приготуванні лікувальних та профілактичних чаїв, виготовлення власного календаря збору лікарських рослин притаманних території Кагарличчини та застосування фітопаротерапії у фізичній реабілітації – метод фітобочки.

Шкута Богдана Василівна, учениця 11 класу КЗ КМР «ОЗО «Кагарлицька загальноосвітня школа  І-ІІІ  ступенів №2 імені В. П. Дашенка» в секції «Фольклористика» презентувала «Легенди рідного краю та їх значення у духовному вихованні жителів Кагарличчини» (наставник - Стеценко Людмила Максимівна). У своєму проєкті Богдана дослідила роль легенд про Кагарлик та його мешканців у формуванні духовності та патріотичності молоді, їхньої загальної культури.

В секції «Прикладна математика» представила роботу Прокопенко Євгенія Олегівна, учениця 9 класу КЗ КМР «ОЗО «Кагарлицька загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів №2 імені В. П. Дашенка» - «Античні стандарти геометричної науки в сучасній творчості людини» (наставник - Коваленко Людмила Борисівна). Дослідницьку  роботу присвячено аналізу застосування античних стандартів древньогрецьких та середньовічних учених-геометрів у сучасній творчості людини. Проаналізовано історію виникнення вимог до зображення людини на картинах.

«Історія у камені: про що розкажуть пам’ятники Кагарлика» - робота Шусть Катерини Дмитрівни, учениці 10 класу  ОЗНЗ Кагарлицька загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів № 3 в секції «Історичне краєзнавство» (наставник Дегтярьова Олена Миколаївна).У дослідженні розглянуто пам’ятники міста Кагарлик, з’ясовано види пам’ятників, хронологію історичних подій, пов’язану з їх встановленням та знищенням, визначено проблеми  їх популяризації та збереження.

Пишаємося нашими учнями, які виявили бажання, знайшли можливість і натхнення долучитись до конкурсних змагань онлайн! Дякуємо науковим керівникам юних манівців, які забезпечили підготовку учнів до заходу. Разом до Перемоги на всіх фронтах!

Консультант Центру професійного

розвитку педагогічних працівників

Наталія Візьонок



« повернутися до списку новин