Відділ освіти Кагарлицької міської ради

Виховна робота учнів під час воєнного стану

Війна внесла свої корективи в освітній процес та у виховну роботу закладів освіти Кагарлицької громади. Всі заходи тепер мають проводитися онлайн. Але, заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори та класні керівники продовжують здійснювати  патріотичне, громадянське, родинне, екологічне, естетичне виховання учнів, формують навички здорового способу життя, проводять профорієнтаційну роботу.

З метою патріотичного виховання та надання практичної допомоги військовим в закладах освіти громади були проведені акції «Великодній кошик для захисників».Учні, вчителі та батьки взяли активну участь у створенні малюнків та янголів оберегів для наших захисників, готували паски, смаколики та приносили їх до школи  для формування посилок та передачі їх воїнам ЗСУ (КЗ КМР «ОЗО «Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ст.№2 ім. В.П.Дашенка, ОЗНЗ Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ст.№3, КЗ КМР «ОЗО «Кагарлицький НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ліцей», КЗ КМР «Слобідська ЗОШ І-ІІІ ст. та інші).

До щемливого й ніжного свята Дня матері були проведені свята для мам «Матусю! За все, що маю, дякую Тобі»,  продекламовані вірші,  зроблені виставки малюнків  «Моя матуся - найкраща!», «Любов серденька і тепло долонь я мамі рідній подарую!», відеоролики «Селфі з мамою» (КЗ КМР «ОЗО «Кагарлицький НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ліцей», КЗ КМР «ОЗО «Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ст.№2 ім. В.П.Дашенка, ОЗНЗ Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ст.№3, Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ст.№1, КЗ КМР «Бутівська ЗОШ І-ІІІ ст.», КЗ КМР «Мирівська ЗОШ І-ІІІ ст.», КЗ КМР «Кадомська ЗОШ І-ІІ ст. та інші).

        Новим болем відбулися для українців  День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Адже, ми зрозуміли, що Перемогу ще треба вибороти у звірячого ворога, а кількість невинних жертв та зруйнованих міст і сіл ятрять душі невимовною гіркою скорботою. З дітьми були проведені уроки мужності «День пам’яті та примирення», години спілкування  «Маки пам’яті», «Ціна перемоги», виставки малюнків «Ми хочемо миру!», «Ми – сильні! Ми – Україна!», екскурсії у сільські краєзнавчі музеї, акції «Подаруй часточку тепла» з виготовленням малюнків та листів військовим (міські заклади освіти, КЗ КМР «Слобідська ЗОШ І-ІІІ ст., КЗ КМР «Буртівська ЗОШ І-ІІІ ст., КЗ КМР «Ставівська ЗОШ І-ІІІ ст.та інші).

До Дня Європи, який цього року відзначався  9 травня були проведені тестування «Я – частина європейської спільноти»,  виставки малюнків «Україна – це Європа», (міські заклади освіти, КЗ КМР «Переселенська ЗОШ І-ІІІ ст., КЗ КМР «Черняхівська ЗОШ І-ІІІ ст.» та інші).

Сьогодні всі думки та справи спрямовані на допомогу нашим військовим та наближення Перемоги у цій варварській війні. У закладах освіти проходять відео-інтерв'ю "Що таке мир ?";  проекти "Мій час проведений у друзів за кордоном",  відеозвернення "Віримо в перемогу"; відео - челенджи «Воїни Збройних Сил України! Ви - наша гордість!», "Миру нам сьогодні треба" та інші заходи.

  • Тривають екологічні акції «Посади дерево» (КЗ КМР «Слобідська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Краса квітів» (КЗ КМР «ОЗО «Кагарлицький НВК «ЗОШ І-ІІ ст. –ліцей»), онлайн-проєкт «Земля моя - мій рідний дім, хай буде затишно у нім!».
  •  В рамках реалізації проєкта Президента «Здорова країна – здорова нація» в закладах освіти  відбуваються спортивні флешмоби під хештегом #перемагаєморазом (КЗ КМР «ОЗО «Мирівська ЗОШ І-ІІІ ст»), проекти з учнями  на тему: «Харчуємось правильно!» (КЗ КМР «ОЗО «Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ст.№2 ім. В. П. Дашенка).

      Розвантажують учнів та надають їм натхнення на навчання години практичних психологів, бесіди та вправи "Подаруй емоцію" тощо.

        Спілкування з дітьми, хоч і онлайн, змушує замислитися над важливими речами у нашому житті. Творимо Перемогу разом.

 

Консультант центру професійного розвитку

педагогічних працівників

Візьонок Наталія



« повернутися до списку новин